Tutnjevac 119, Ugljevik
+387 (0) 55 799 060
info@dommilosevic.com

DOM ZA STARIJA LICA "MILOŠEVIĆ"

USTANOVA SOCIJALNE ZAŠTITE

O nama...

Poštovani sugradjani.

Ovaj objekat, namijenjen za potrebe socijalne zaštite, sa kompletnim smještajem (njega, ishrana i medecinska zaštita). Gradjen je veoma strpljivo, namjenski zamišljen za potrebe naših korisnika, koji
trebaju da ga koriste sa maksimalnim mogućnostima na jedan komforan život starijih osoba. Uz ovo,  dužnost nam je napomenuti, da je to naša obaveza, prema tim osobama koji su sigurno dugogodišnjim
privredjivanjem i marljivošću zaslužili tako nešto.

Želim napomenuti da je čitav projekat izradjen kao kombinacija različitih iskustava iz te sfere poslovanja, kako iz zemlje tako i iz inistranstava. Vlasnik ove ustanove porodica Miloševic, pokušala je izgraditi nešto što bi podsećalo na onaj poznati slogan „Svjetsko a naše…“, naravno vodeći računa da sve to bude na jednom zavidnom nivou ali  i finanasijski dostupno našim gradjanima. Kao i uvijek u životu, teško je biti pefektan u svemu, ali mislimo da smo uspjeli da postignemo jako visok kvalitet i mogućnost savremenog  oblika socijalne zaštite, primjerenog današnjem dobu.

Naši korisnici imaju mogućnost smještaja u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama kao i jednokrevetnim i dvokrevetnim apartmanima. Za napomenuti je da je cijeli objekat opremljen sa podnim centarlnim grijanjem. Skoro sve sobe su takodje opremljene i sa vlastitim kupatilima. S obzirom na namjensku izgradnju objekta, možemo se pohvaliti sa veoma komotnim sobama, kojima arhitektura omogućava pristup dovoljne količine svjetlosti i svježeg zraka, kao i dovoljno širokim vratima bez pragova , kako bi se osobe sa kolicima nesmetano kretale po cijelom nivou objekta. Kupatila u sobama takodje nemaju fizičkih barijera (bez tuš kabina), nego odvodi za vodu se nalaze direkt u podu, tako da je moguće prići sa kolicima do površine namijenjene za tuširanje. Na svakom nivou doma nalazi se po jedno kupatilo sa kadom, opremljeno sa dizalicom za prenošenje nepokretnih osoba. Sobe su takodje opremljene sa medecinskim krevetima, sa mogucnošću električnog podešavanja. Svaki korisnik ima poseban ormar za garderobu i natkasnu pored kreveta.

Osim ovog dijela objekta, izgradjen je i jako veliki i komotan prostor takozvanih prostorija za zajednički društveni život u domu. Dovoljna površina dnevnog boravka, velika osvijetljena i prozračna trpezarija, sa preko 40 sjedećih mjesta. Stepeništa i galerija sa aluminijumskom ogradom, prilagodjena oku korisnika. Posebno odvojena kuhinja i prostorija za pranje i peglanje veša. Sam objekat je veličine oko1200m2 i ima tri ulaza od kojih jedan vodi na veliku terasu, smještenu na istočnoj strani objekta, sa predivnim pogledom na izlazak sunca. Inače sam objekat je smješten na parceli od preko 14000m2, sa vlastitim parkom, voćnjakom i izvorskom vodom takodje u valasništvu doma „Milošević“.

Mjesto Tutnjevac, za one koji ne znaju, je pitomo selo na Ugljevičkoj opštini, na obroncima Majevice, planine sa jako ugodnim klimatskim uslovima. Udaljeno od Ugljevika na nekih par minuta vožnje, gdje se nalazi i Dom zdravlja Ugljevik, koji pruža svoje usluge i kod nas u domu. Inače u svome vlasništvu dom „Milošević“ posjeduje vlastito sanitetsko vozilo, za hitne slučajeve transporta bolesnih lica, kako iz doma, tako i za potrebe drugih lica.

Sve ovo je tek pola posla….

Da bi naši korisnici mogli koristiti blagodati naše ustanove, zaduženo je kvalitetno i obrazovano osoblje nase kuće. Dom opslužuju, dovoljan broj medecinskih sestara i njegovateljica, koji korisnicima pružaju
usluge u toku cijelih 24 časa. Pored kvalitetnog medecinskog osoblja u ustanovi su zaposleni još i Socijalni radnik, zadužen za poslove socijalnih pitanja i odnosa u ustanovi, kuvar, domar kao i osobe zadužene za održavanje čistoće i opšte higijene u ustanovi. Napominjem, sve potrebe korisnici mogu da zadovolje u čitavih 24h,u našoj ustanovi.

Moglo bi se još toga napisati, ali mišljenja smo da je najbolje, da ljudi koji imaju  potrebe za ovakvom ustanovom, dodju i posjete nas… Dodjite i uvjerite se da ono što nudimo je stvarno na jednom zavidnom nivou. Poslije posjete i dogovora sa nama, uvjereni smo da će te svoje najmilije povjeriti nama na čuvanje i njegu, i sa mirnom savjesti otići kući.

Radno vrijeme nam je 24h dnevno, kako bi u svako doba imali mogućnost da nas kontaktirate i iznesete svoje probleme.

 

Pored dugoročnih smjestaja u našu ustanovu, nudimo takodje i mogućnost smještaja vaših najdražih na kraće rokove (vikende ili vrijeme odmora i sl.)

 

ZAHVALJUJEMO SE UNAPRIJED SVIMA KOJI SE ODLUČE ZA SARADNJU SA NAMA:

Direktor

Milošević LAZAR